چین بزرگترین تولیدکننده ماهیان خاویاری در جهان شد

به گزارش تور ایتالیا ارزان، چین از سال 2005 طی اقداماتی که انجام داد توانست صندلی نخست فراوری خاویار دنیا را از ایران بگیرد، اما نحوه کار آن ها بسیار جالب است.

چین بزرگترین تولیدکننده ماهیان خاویاری در جهان شد

با تور چین سفری خاطره انگیز را تجربه کنید و از قدیمیترین تاریخچه آسیا دیدن کنید.

به گزارش گروه اقتصادی خبرنگاران، به نقل از بیزینس تایمز، در حالی که ایران و روسیه سال های طولانی بزرگترین منبع ماهیان خاویاری در دریای خزر را داشتند اما پس از فروپاشی شوروی در سال 1991 به دلیل برداشت بیشتر از ماهیان خاویاری جمعیت این نوع ماهی ها بسیار کم شد.

ایران بزرگترین فراورینماینده ماهیان خاویاری در دنیا محسوب می شد و در دنیا صندلی ویژه ای را داشت.

بیزینس تایمز می نویسد: امروز چین به عنوان بزرگترین فراورینماینده ماهیان خاویاری در دنیا است. این کشور از سال 2005 توسط متخصصان خود در منطقه موسوم به گیاندو ماهیان خاویاری پرورش می دهد و توانسته بزرگترین رستوران های دنیا را مشتریان خود کند.

بیزینس تایمز نوشته است در حال حاضر خاویار چین در منوی رستوران های پرطمطراق دنیا واقع شده است و شاید باور کردن آن سخت باشد که منشأ این خاویارها از چین است.

خاویار چین برای خریداران آمریکایی بسیار حائز اهمیت و به همین دلیل در جنگ تجاری دو کشور آمریکا برای اینکه اقتصاد چین را به زحمت بیندازد تعرفه 25 درصدی برای این محصول چینی اعمال کرد.

بخش عظیمی از فراوریات خاویار چین از دریاچه پیکچراسکو که در بین کوه های شرق ایالت ژجیانگ واقع شده است استحصال می گردد.

رهبری این صنعت را ملکه کالوگا بر عهده دارد، این برند در سال 2005 توسط متخصصانی که در وزارت کشاورزی این کشور کار نموده اند ثبت شد و در حال حاضر بیش از یک سوم خاویار دنیا اینجا به دست می آید و این میزان فراوری توانسته چین را در فراوری خاویار دنیا پیشتاز کند.

این شرکت فراوری ماهی خاویاری فاصله 20 دقیقه ای با قایق تا ساحل گیاندو دارد که به دریاچه هزار جزیره هم معروف است. گیائویوون پرورش دهنده این نوع ماهیان خاویاری است که طول عمری بین 7 تا 15 سال دارند و بزرگترین ماهی خاویاری (استروژن) به چهار متر می رسد که حدود 300 کیلوگرم وزن دارد.

آقای گیائو می گوید: آنها مثل بچه های ما هستند. ما آنها را از زمانی که خیلی کوچک هستند مرتب می بینیم و موقعی که آنها را برای استحصال خاویار می برند برای ما بسیار سخت است.

بیزینس تایمز می نویسد برای سالیان متمادی ایران و روسیه ماهیان خاویاری را در دریای خزر صید می کردند اما پس از فروپاشی شوروی که صید ماهیان این دریا را قانونمند نموده بود افزایش صیدهای بی رویه جمعیت این نوع ماهیان را به شدت کاهش داد.

در این منطقه از چین که ماهیان خاویاری فراوری می گردد یکی از این شرکت ها 300 نفر کارمند دارد که از 200 هزار ماهیان خاویاری به نام استروژن مراقبت می نمایند زمانی که آنها به مرحله بلوغ می رسند ماهیان ماده صید شده و به آزمایشگاه برده می شوند و آنجا از شکم این ماهیان تخم سیاه که همان خاویار است استحصال می گردد. اینها شسته شده، مرتب می شوند، به آنها نمک می زنند و در جعبه های مخصوص نگه می دارند.

یکی از این شرکت ها سال گذشته 86 تن خاویار فراوری کرد که عمده مقاصد آنها صادراتی بود که نیمی از آنها فقط به اتحادیه اروپا صادر شد. 20 درصد آنها به آمریکا و 10 درصد هم به روسیه صادر شد. بسته به نوع گونه های خاویاری هر کیلو خاویار بین 10 هزار یوان (1920 دلار) تا 180 هزار یوان به فروش می رود.

ماهی خاویار استروژن گران قیمت ترین است که می تواند رقمی معادل 2 میلیون یوان داشته باشد که معادل قیمت یک خودروی فراری است.

امروزه شرکت کالوگاکوئین چین گردش اقتصادی 220 میلیون یوآن در سال دارد و مشتری های عمده آنها رستوران های بسیار بزرگ در دنیا از جمله شرکت هواپیمایی لوفت هانزا است.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 15 بهمن 1398 بروزرسانی: 7 مهر 1399 گردآورنده: italyro.ir شناسه مطلب: 746

به "چین بزرگترین تولیدکننده ماهیان خاویاری در جهان شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چین بزرگترین تولیدکننده ماهیان خاویاری در جهان شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید