لندن بار دیگر ایران را عامل حملات به آرامکو خواند
به گزارش تور ایتالیا ارزان، وزیر خارجه انگلیس روز چهارشنبه بار دیگر ایران را عامل حملات اخیر یمنی ها به تأسیسات نفتی عربستان سعودی خواند و گفت این حملات معادل حمله مسلحانه به عربستان است.
برای دیدن بریتانیای کبیر با تور انگلیس همراه باشید.
به گزارش گروه مانیتورینگ بین الملل خبرنگاران، دومینیک راب وزیر خارجه انگلیس روز چهارشنبه بار دیگر ایران را عامل حملات اخیر به تأسیسات نفتی عربستان سعودی متهم کرد و گفت لندن در حال رایزنی با شرکای خود است تا بهترین پاسخ را به این حملات بدهد.
راب که در جلسه مجلس انگلیس در خصوص ایران صحبت می کرد، گفت: ما همیشه درباره تعامل با ایران دید روشنی داشته ایم و به دنبال خروج این کشور از انزوا بوده ایم، اما این مستلزم آن است که ایران به مبانی بنیادین نظام بین المللی مبتنی بر قانون، احترام لازم را بگذارد. موارد نقض قواعد بین المللی توسط ایران، تخطی های جزئی نیستند، بلکه نقض جدی و نظام مند و فعالیت های ثبات زدایی هستند که حاکمیت قانون در جامعه بین الملل را تضعیف می نمایند.
وزیر خارجه انگلیس اضافه کرد: این اقدامات، باید با تبعاتی روبرو گردد. به عنوان نمونه، حملات اخیر به تأسیسات نفتی آرامکو عربستان سعودی را در نظر بگیرید... دولت انگلستان برای ارزیابی حقایق و مستندات وقت صرف کرد و ما اکنون اطمینان داریم که ایران مسئول بوده است. شواهد روشن است و هیچ شرح جایگزین محتمل دیگری وجود ندارد.
وی این حملات را معادل حمله مسلحانه به عربستان سعودی و ناقض یکی از اصول بنیادین قوانین بین المللی در منشور سازمان ملل متحد خواند و گفت لندن در حال رایزنی با شرکای خود است تا به مؤثرترین شکل به این حادثه پاسخ دهد.
وزیر خارجه انگلیس اضافه کرد: این حملات در عین حال یادآور اهمیت ممانعت از دستیابی ایران به سلاح اتمی بود. به همین دلیل است که انگلستان، با وجود خروج ایالات متحده، همچنان به توافق هسته ای سال 2015 متعهد مانده است.
راب اضافه کرد: در عین حال ما همیشه به یاد داشته ایم که برجام یک توافق بی نقص نبوده است. برجام نقاط مثبتی داشت از جمله دسترسی بدون مانع آژانس بین المللی انرژی اتمی به تأسیسات هسته ای ایران. این توافق اما محدودیت های خود را نیز داشت. مفاد این توافق محدود به زبان هستند و بعضی از آن ها سال آینده منقضی می شوند.
وزیر خارجه انگلیس ادامه داد: این [توافق] هرگز برای پاسخگویی به نگرانی های دیرینه ما در خصوص نگرانی های دیرینه ما در خصوص فعالیت های ثبات زدای گسترده تر ایران در آن منطقه، طراحی نشده بود.
او با یادآوری گام های ایران در جهت کاهش تعهد به توافق هسته ای و بدون اشاره به خروج یکجانبه آمریکا از این توافق، مدعی شد که این تهران است که توافق را در معرض خطر نابودی قرار داده است. وی اضافه کرد: بنابراین، اگر قرار است هرگونه پیشرفتی صورت گیرد، ایران ابتدا باید این گام ها را به عقب بازگرداند و باید به پایبندی کامل بازگردد.
راب با اشاره به اظهارات سران فرانسه و انگلیس در خصوص گسترش ابعاد توافق هسته ای، مدعی شد: نهایتا به یک چارچوب طولانی تر احتیاج داریم که درباره برنامه هسته ای ایران اطمینان بیشتری ایجاد کند. در ضمن همانطور که حملات آرامکو نشان داد، باید فعالیت های گسترده تر ثبات زدای ایران را نیز مورد توجه قرار داده و از نقض قوانین آزادی تردد و کشتی رانی در تنگه هرمز و قوانین بین المللی دریانوردی، ممانعت کنیم.
وی در ادامه اظهاراتش از نظام سیاسی ایران با عنوان رژیم یاد کرد و مدعی شد که در صورت ادامه روند کنونی، مخالفت های بین المللی با ایران افزایش می یابد و به همین جهت تهران باید تغییر رویه داده و اعتماد بین المللی را بازسازی کند.
اظهارات خصمانه راب یک روز بعد از آن بیان می گردد که بوریس جانسون نخست وزیر این کشور در نیویورک در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل با حسن روحانی رئیس جمهور ایران دیدار کرد. جانسون پیش از این دیدار، همصدا با آمریکا، برجام را توافقی بد خوانده و گفته بود باید برای رسیدن به یک توافق تازه کوشش کرد.
ق
منبع: خبرگزاری فارس