شیرینی قیطونی ، پرفروش ترین شیرینی خشک عید با کمترین مواد

به گزارش تور ایتالیا ارزان، شیرینی قیطونی یکی از است که به واسطه داشتن ظاهر مجذوب کننده و رنگارنگ، طعم های متنوع و ماندگاری بالا از محبوبیت زیادی برخوردار است. این شیرینی خشک مجلسی نوروز که به صورت توپک است را می توانید مثل قنادی های معروف با مواد ساده و در دسترسی درست نموده و تا 2 ماه در مکان خشک و خنکی نگهداری کنید. اگر شما هم از هواداران هستید، با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه شیرینی قیطونی را به روش بازاری به شما آموزش دهیم.

شیرینی قیطونی ، پرفروش ترین شیرینی خشک عید با کمترین مواد

طرز تهیه شیرینی قیطونی در یک نگاه

برای تهیه شیرینی قیطونی ترد و لذیذ به روش قنادی، ابتدا باید پودر قند الک شده را با روغن جامد و وانیل ترکیب کنید و با همزن برقی به خوبی هم بزنید تا بافت پفکی و نرمی پیدا کند. سپس، روغن مایع و پودر هل را به این ترکیب اضافه کنید و این بار مواد داخل کاسه را با دور کند همزن برقی هم بزنید.

در ادامه، آردها را با یکدیگر ترکیب نموده و 3 مرتبه الک کنید. حالا، ترکیب آردهای الک شده را به صورت تدریجی به مایه اولیه شیرینی قیطونی اضافه نموده و با یاری لیسک فولد کنید. خمیر ایجاد شده را در کیسه فریزر قرار دهید و در یخچال بگذارید تا برای یک ساعت استراحت کند.

سپس، خمیر شیرینی را به صورت توپک های کوچک فرم دهید و ابتدا در گلاب و پس از آن به دلخواه در پودر نارگیل، پودر پسته، کنجد یا پودر دیگر مغزیجات مورد علاقه خود بغلتانید. این توپک های رنگارنگ را در فر بگذارید تا برای 15 الی 20 دقیقه بپزند و آماده سرو شوند.

برای مطالعه جزییات و مراحل کامل طرز تهیه شیرینی قیطونی ادامه مطلب را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی قیطونی (برای 5 الی 6 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
آرد قنادینصف لیوان فرانسوی دسته دار
آرد نخودچی3 قاشق غذاخوری
آرد برنج4 قاشق غذاخوری
پودر قندنصف لیوان فرانسوی دسته دار
روغن جامدنصف لیوان فرانسوی دسته دار
روغن مایع2 قاشق غذاخوری
پودر هل1 قاشق چای خوری
گلابنصف لیوان فرانسوی دسته دار
وانیلنصف قاشق چای خوری
پودر کاکائو و پودر مغز پستهبه میزان لازم
کنجدبه میزان لازم

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت شیرینی قیطونی: 15 الی 20 دقیقه

جشنواره زمستانه جایزه باران

در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.

برندهای حامی جشنواره:

دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.

مراحل طرز تهیه شیرینی قیطونی به روش قنادی

طرز تهیه شیرینی قیطونی به عنوان یکی از شیرینی های پرفروش عید نوروز با استفاده از مواد در دسترسی مانند روغن جامد، آرد قنادی، آرد نخودچی و آرد برنج در فر قابل انجام است. شما می توانید توپک های شیرینی قیطونی را قبل از پخت در پودر انواع مغزیجات دلخواه خود بغلتانید یا به پودر نارگیل رنگ شده آغشته کنید تا ظاهر رنگارنگ و جذابی داشته باشد.

مرحله اول: مقدمات آماده کردن شیرینی قیطونی را فراهم کنید

پیش از آغاز مراحل طرز تهیه شیرینی قیطونی، پودر قند () را الک کنید تا ناخالصی های آن کاملا جدا گردد. آرد سفید، آرد برنج و آرد نخودچی را در ظرف مناسبی بریزید و با یکدیگر ترکیب کنید. سپس، آردهای ترکیب شده را 3 بار الک کنید تا کاملا پوک گردد.

چند عدد هل سبز را هم در دستگاه آسیاب خانگی بریزید و آسیاب کنید تا پودر شوند. سپس، پودر هل آسیاب شده را الک کنید و به مقدار 1 قاشق چای خوری از آن را برای درست کردن شیرینی قیطونی کنار بگذارید.

در صورت تمایل، برای خرید آرد سفید، آرد برنج، آرد نخودچی و هل سبز می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: پودر قند و روغن جامد را ترکیب کنید

پس از آماده سازی مواد، پودر قند الک شده را در کاسه مناسبی بریزید. روغن جامد و وانیل را هم به پودر قند اضافه کنید. این مواد را ابتدا با لیسک مخلوط کنید و سپس، با همزن برقی به مدت 5 الی 7 دقیقه هم بزنید تا مایه پفکی، نرم و لطیفی ایجاد گردد. در حین انجام این کار، چند بار همزن برقی را خاموش نموده و کاسه را با یاری لیسک کاملا دورگیری کنید تا همه مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند.

برای خرید روغن جامد و وانیل می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله سوم: روغن مایع و هل را اضافه کنید

در این مرحله باید روغن مایع و پودر هل را به مایه اولیه شیرینی قیطونی اضافه کنید. مواد داخل کاسه را با دور کند همزن برقی برای 1 الی 2 دقیقه هم بزنید تا کاملا با یکدیگر ترکیب شوند.

برای خرید روغن مایع می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: ترکیب آردها را اضافه کنید

حالا، آردهای ترکیب شده و 3 بار الک شده را نیز به صورت تدریجی و کاملا کنترل شده طی 3 مرحله به محتویات کاسه اضافه کنید. مواد داخل کاسه را با لیسک فولد کنید تا خمیر یکدستی ایجاد گردد.

توجه داشته باشید، خمیر شیرینی قیطونی را نباید ورز بدهید. در غیر این صورت، روغن می اندازد و شیرینی خراب می گردد. فقط به مقدار ای آرد اضافه نموده و فولد کنید که خمیر به دست شما نچسبد. سپس، خمیر شیرینی قیطونی خانگی را با نوک انگشتان خود جمع کنید.

مرحله پنجم: خمیر شیرینی قیطونی را استراحت دهید

در این مرحله از طرز تهیه این شیرینی خشک مجلسی، خمیر شیرینی قیطونی را داخل یک کیسه فریزر قرار دهید و پس از صاف کردن سطح خمیر، درب کیسه را گره بزنید. سپس، کیسه حاوی خمیر را برای 1 ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند و خودش را بگیرد.

مرحله ششم: فر را روشن کنید

پس از گذشت این مدت و استراحت دادن خمیر، وقت آن است که فر را روشن نموده و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. سینی فر را هم از دستگاه خارج کنید و کف آن را با کاغذ روغنی بپوشانید تا برای چیدن شیرینی ها آماده گردد.

مرحله هفتم: شیرینی قیطونی را آماده کنید

حالا، گلاب، پودر نارگیل، پودر پسته و کنجد را جداگانه در کاسه های کوچکی بریزید و نزدیک دستتان قرار دهید. سپس، خمیر شیرینی را از یخچال بیرون بیاورید و کل خمیر را به شکل توپک های کوچک (هر یک در ابعاد یک گردو) فرم دهید و در ظرف مناسبی بگذارید.

هر یک از این توپک ها را ابتدا به گلاب آغشته کنید و سپس، به دلخواه در پودر نارگیل، پودر کاکائو، پودر پسته یا کنجد بغلتانید و توپک های آغشته به این مواد را در سینی فر بچینید. توجه داشته باشید، در این مرحله باید سرعت عمل داشته باشید تا گلوله های ساخته شده از خمیر شیرینی عید نوروز شما بیش از مقدار در ظرف گلاب باقی نمانند. در غیر این صورت، شیرینی شما پس از پخت کاملا سفت و خشک می گردد.

برای خرید گلاب، پودر کاکائو، پودر نارگیل و کنجد می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله هشتم: شیرینی قیطونی را در فر بپزید

پس از انجام همه مراحل دستور شیرینی قیطونی، سینی حاوی توپک های رنگ و وارنگ را در طبقه میانی فر گرم بگذارید تا شیرینی ها به مدت 15 الی 20 دقیقه داخل فر باقی بمانند و بپزند.

مرحله آخر: شیرینی قیطونی خانگی را سرو کنید

پس از گذشت این مدت، فر را خاموش نموده و سینی را از دستگاه خارج کنید و کنار بگذارید تا شیرینی های توپکی شما خنک شوند. سپس، شیرینی قیطونی را در ظرف سرو بچینید و میل کنید. نوش جان!

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه شیرینی قیطونی به روش بازاری

  • در صورت تمایل، می توانید پودر نارگیل را به چند بخش تقسیم نموده و در ظروف مجزایی بریزید. هر یک از بخش ها را با استفاده از رنگ خوراکی به شکل متنوعی رنگ آمیزی کنید. سپس، هر یک از توپک های خمیری را در یکی از این ظروف بغلتانید. به این ترتیب، شیرینی قیطونی شما کاملا رنگارنگ می گردد.
  • در دستور شیرینی قیطونی بهتر است از روغن جامد استفاده نموده و کره یا روغن صاف قنادی را جایگزین آن نکنید. در غیر این صورت، شیرینی خانگی شما سفت می گردد.
  • اگر مواد اولیه را در یخچال نگهداری می کنید، پیش از تهیه شیرینی قیطونی باید همه مواد را بین 30 الی 60 دقیقه در فضای آشپزخانه قرار دهید تا به دمای محیط برسند.
  • خمیر شیرینی قیطونی را حتما در یخچال استراحت دهید تا در فضای آشپزخانه گرما نبیند.
  • برای تزیین شیرینی قیطونی می توانید از پودر بادام، پودر گردو و پودر دیگر مغزیجات دلخواه خود نیز بهره ببرید.
  • در هنگام پخت شیرینی قیطونی به ظاهر آن توجه نموده و به محض ترک خوردن شیرینی ها، سینی را از فر خارج کنید.
  • توجه داشته باشید، خمیر شیرینی قیطونی را اصلا نباید ورز دهید و فقط باید با لیسک فولد نموده و با نوک انگشتان خود جمع کنید. در غیر این صورت، خمیر به روغن می افتد و پس از پخت، سفت و خشک می گردد.

فوت و فن های خوشمزه شدن شیرینی قیطونی

چرا شیرینی قیطونی زیادی خشک می گردد؟

افزودن میزان زیادی آرد، استفاده از کره به جای روغن جامد، استفاده از آردهای جایگزین، ورز دادن خمیر، توجه نکردن به مدت زمان پخت، بالا بودن دمای فر و غوطه ور شدن طولانی مدت شیرینی در گلاب از مهم ترین دلایل سفت و خشک شدن شیرینی قیطونی به حساب می آیند.

برای نرم و ترد شدن شیرینی قیطونی چه باید کرد؟

استفاده از آرد قنادی، کنترل دما و زمان پخت خمیر در فر، ورز ندادن بیش از مقدار خمیر و نگهداری شیرینی در ظروف درپوشیده از مهم ترین اقداماتی است که به نرم و ترد شدن شیرینی قیطونی خانگی یاری می نماید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 30 بهمن 1403 بروزرسانی: 30 بهمن 1403 گردآورنده: italyro.ir شناسه مطلب: 2598

به "شیرینی قیطونی ، پرفروش ترین شیرینی خشک عید با کمترین مواد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شیرینی قیطونی ، پرفروش ترین شیرینی خشک عید با کمترین مواد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید