آنچه در خصوص قهوه نمی دانید

به گزارش تور ایتالیا ارزان، در این مقاله 17 مورد را برایتان عنوان خواهیم کرد که احتمال می دهیم کمتر در خصوص آن ها شنیده اید یا از آن ها بی خبر هستید.

آنچه در خصوص قهوه نمی دانید

1. افسانه ای وجود دارد مبنی بر اینکه قهوه به وسیله یک چوپان کشف شده است

یکی از قابل قبول ترین افسانه ها در خصوص کشف قهوه این است که یک گله دار بز اهل اتیوپی متوجه شد که حیواناتش پس از خوردن دانه های رسیده قهوه انرژیشان بیشتر شد و فعالیت بیشتری کردند!

2. موکا(Mocha) که نام یک قهوه مشهور است، در اصل نام یک بندر در یمن است

شهر موکا (mocha) اولین بندری بود که دانه های قهوه را در سراسر جهان پخش کرد. گفته می گردد که دانه های یمنی دارای طعم شکلات هم بودند، معینه ای که سبب شده است امروزه نوشیدنی های شکلاتی برچسب موکا (mocha) داشته باشند.

3. دو گونه تجاری قهوه عربیکا و کنوفرا هستند

کنوفرا (canephora) پربارتر، مفید برای جلوگیری از بیماری و غنی از کافئین است. عربیکا (Arabica) پنجاه درصد بیشتر چربی و نزدیک به دوبرابر بیشتر شکر دارد که همین امر سبب می گردد اسیدیته بیشتر و طعم و بوی پیچیده ای داشته باشد.

قهوه کنوفرا مقرون به صرفه تراست در حالی که قهوه خاص تر عربیکا نام دارد. هرکدام از این دو گونه نیز به دسته های مختلفی تقسیم می شوند، مثلا بوربن (bourbon) و تیپیکا (typica) دو نمونه رایج ازعربیکا هستند. از انواع مشهور کنوفرا هم می توان به روباستا (robusta) اشاره نمود که در همه جا یافت می گردد و بسیاری از فراورینمایندگان قهوه ترجیح می دهند برچسب روباستا را به جای کنوفرا روی قهوه ها استفاده نمایند.

4. گیاهان قهوه به مقدار زیادی آب احتیاج دارند

همواره صحبت از این بوده که فرایند فراوری گوشت به مقدار بسیار زیادی آب مصرف می نماید، اما طبق گفته سایت FoodBev معین شده است که حدود 500 گرم از گوشت گاو 6814 لیتر(1800 گالن) آب احتیاج دارد در حالی که 500 گرم قهوه 9463 لیتر(2500 گالن) آب مصرف می نماید.

5. دانه های قهوه می توانند به رنگ های مختلف باشند

رنگ آن ها از سبز آغاز می گردد، بعد از رسیدن هم با توجه به نوعشان به رنگ های زرد، نارنجی یا قرمز در می آیند.

6. فقط در اتیوپی هزاران نوع مختلف قهوه وجود دارد

بیشتر نمونه هایی که ما می نوشیم از تعداد انگشت شماری از انواع مختلف قهوه تهیه می شوند اما در جنگل های اتیوپی هزاران نوع مختلف از قهوه وجود دارد که باید کشت شوند.

7. یک گیاه قهوه می تواند دویست سال عمر کند

زمانی که آن ها جوانه می زنند، سرگیاه شبیه به دانه ای کوچک است و نهایتا به گیاهی انبوه تبدیل می گردد که می تواند 2 قرن زندگی کند.

8. معمولا کسانی که قهوه را بو می دهند، در یک مرحله دانه هایی به ارزش یکسال را خریداری می نمایند

کشورهایی که پرورش قهوه دارند در کل فقط یکبار در سال محصول را درو می نمایند (در بعضی از آن ها دوبار درسال) بنابراین کسانی که قهوه را بو می دهند برای یکسال خود محصول خریداری می نمایند و با تکنولوژی خاص آن ها را ذخیره می نمایند تا تازه بمانند، اگرچه دانه های سبز ممکن است برای مدتی در یک انبار نگهداری شوند اما به محض اینکه بو داده می شوند آن ها را به سمت مقصدهایشان می فرستند.

9. قهوه ای که از فضولات گربه ها به دست می آید چیز خاصی است

حیوانی به نام گربه زباد (civet) که از خانواده راسویان است، گیلاس های قهوه را میخورد و سپس ساختار پروتئینی آن ها در دستگاه گوارشش کمی تغییر می نماید و بعد دانه ها به صورت سالم در مدفوعش یافت می شوند. از این روش دانه هایی از قهوه به دست می آید که طعم خاصی دارد نام آن کوپی لواک است اما دسترسی محدود سبب گرانی زیاد آن می گردد. اگر این مسئله برای شما آن چنان خاص نیست مکانی در تایلند وجود دارد که همین فرآیند را با فیل ها انجام می دهد و قهوه ای به دست می آید که به آن black ivory coffee یا قهوه عاج سیاه می گویند که بسیار هم گران است.

10.آمریکایی ها بیشتر از هر کشور دیگری در جهان قهوه مصرف می نمایند

در این رتبه بندی جایگاه بعدی متعلق به آلمان است.

11. شما می توانید برترین قهوه جهان را با قیمتی بسیار مقرون به صرفه بنوشید

قهوه، یک کالای خاص در میان دیگر کالا هاست که حتی گرانترین نمونه آن ها هم می تواند برای شما خیلی مقرون به صرفه تمام گردد، به شرط آن که قهوه را در خانه خودتان دم نموده و بنوشید. شاید در خصوص نوشیدنی های دیگر بیل گیتس بتواند برترین را داشته باشد اما وقتی صحبت از قهوه می گردد، شما هم می توانید همان نمونه ای که او میل می نماید را بنوشید.

12. زمانی که کارشناسان قهوه را می چشند آن را با صدای بلندی سرمی کشند

برای داشتن تصور درست از طعم قهوه، کارشناسان آن را با صدای بلند و با اشتها سر می کشند و در تمامی قسمت های دهان خود آن را می چرخانند زیرا هر قسمت از زبان برای یک مزه مناسب است. (مثلا نوک زبان شیرینی و انتهای آن تلخی)

13. برای طعم قهوه زبانی مخصوص وجود دارد

انجمن تخصصی قهوه در آمریکا نموداری از طعم و عطر تهیه نموده است تا افرادی که قهوه را بو می دهند از آن به عنوان مرجعی برای ارزیابی نقص و ویژگی های قهوه های خاص مد نظرشان استفاده نمایند.

14. اسپرسو به معنای فوری نیست

کلمه ای که از زبان لاتین می آید و به معنای to press out یا با فشار خارج شدن است و اگر نمی خواهید هواداران پرو پاقرص قهوه را عصبانی کنید، هرگز نگویید اکسپرسو!

15. اسپرسو نسبت به قهوه دم نموده کافئین کمتری دارد

طبق آمار سایت coffee chemistry یک فنجان227 گرمی (8 اونسی) از قهوه در حدود 2.3 برابر بیشتر ازشات 27 گرمی (1 اونسی) از اسپرسو کافئین دارد. بله درست است که از لحاظ حجم دارای کافئین بیشتری است اما به علت کوچک بودن شات اسپرسو کافئین کمتری وارد بدنتان می گردد.

16.مرحله آسیاب کردن قهوه یکی از مراحل تخصصی در فرایند فراوری آن است

قهوه آسیاب شده زودتر از دانه قهوه عطر و طعم خود را از دست می دهد. بنابراین اگر در پی تهیه برترین نمونه هستید، دانه کامل را بخرید و در خانه آسیاب کنید. خیلی مهم است که اغلب کافی شاپ ها هزاران دلار را برای یک دستگاه آسیاب خوب هزینه می نمایند به این منظور که مطمئن شوند که دانه ها درست و دقیق آسیاب می گردد.

17.قهوه در عرض دو دقیقه، 70 درصد از طعم خود را از دست می دهد

بر طبق اداره استانداردهای قهوه، این نوشیدنی پس از 15 دقیقه کهنه می گردد.

منبع: thrillist

منبع: کجارو
انتشار: 11 آبان 1403 بروزرسانی: 11 آبان 1403 گردآورنده: italyro.ir شناسه مطلب: 2537

به "آنچه در خصوص قهوه نمی دانید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آنچه در خصوص قهوه نمی دانید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید