قهوه موکا + طرز تهیه آن به سبک کافی شاپ

به گزارش تور ایتالیا ارزان، امروزه افراد بسیاری هستند که بیشتر به کافی شاپ ها برای نوشیدن انواع قهوه مراجعه می نمایند. قهوه ها در انواع مختلفی به وسیله باریستا ها در کافه ها تهیه و سرو می شوند که قهوه موکا نیز یکی از برترین و محبوب ترین آنها به شمار می رود. در کشور ایتالیا نام اصلی این قهوه موکاچینو بوده که شباهت بسیاری با کاپوچینو دارد. قهوه موکاچینو درواقع به عنوان قهوه های گرم شناخته می گردد ولی در بعضی مواقع افراد می توانند با توجه به علاقه خود آن را نیز به صورت سرد هم میل نمایند. این قهوه موکاچینو کاملا برپایه اسپرسو بوده و به همین علت افراد بسیاری را به خود جذب نموده است.

قهوه موکا + طرز تهیه آن به سبک کافی شاپ

قهوه موکاچینو به چه نوع قهوه ای گفته می شود؟

موکاچینو یک نوع قهوه با طعم کاملا طبیعی شکلاتی بوده و افرادی که به قهوه شکلاتی علاقه دارند بیشتر از آن استفاده می نمایند. در کافی شاپ ها سه نوع نوشیدنی معروف وجود دارد که کاپوچینو، موکا و لاته نام داشته و همه آنها بر پایه اسپرسو، شیر و فوم شیر به دست می آیند. قهوه موکا نسبت به دو نوع دیگر غلظت و سنگینی بیشتری دارد. موکاچینو به علت دانه های خود که طعم شکلات دارد باریستا ها هم برای اینکه مزه آن به طور کامل حس شود از سس شکلاتی هنگام آماده کردن آن استفاده می نمایند؛ به همین علت طعم و مزه ای تلخ را به خود اختصاص می دهد و افرادی که به این نوع کافی های تلخ علاقه دارند می توانند از موکاچینو استفاده نمایند.

تهیه قهوه موکا به سبک کافی شاپ

امروزه دانه های مختلفی از قهوه ها در بازار وجود دارد که هرکدام از آنها از طعم و مزه متفاوتی برخوردار است. افراد در پی این هستند که آنها را به سبک کافی شاپ ها در منزل خود تهیه نمایند. برای اینکه یک موکا بی نظیر را در منزل خود آماده کنید باید از مواد بسیار تازه ای استفاده نمایید تا موکاچینو شما طعم عالی داشته باشد. مواد مورد احتیاج برای یک قهوه موکا شامل:

قهوه حدود 30 میلی لیتر

شیر حدود 100 میلی لیتر

آب به مقدار مورد احتیاج

پودر شکلاتی حدود 15 گرم

پودر کاکائو حدود 15 گرم

شکر به مقدار لازم

1. در مرحله نخست شما برای اینکه یک کافی موکا همچون کافی شاپ ها آماده کنید، می توانید از دستگاه های اسپرسو ساز برای تهیه اسپرسو بهره ببرید.

2. آماده کردن سس شکلاتی به این صورت است که ابتدا پودر شکلات، پودر کاکائو و شکر را با مقدار کمی آب جوش مخلوط می نمایند تا به شکل کارامل درمی آید.

3. بعد از آماده کردن سس شکلاتی نوبت به دم کردن قهوه می رسد. دانه های تازه ای از قهوه موکا تهیه و آنها را آسیاب کنید. بعد از آسیاب کردن دانه ها با استفاده از دستگاه قهوه جوش قهوه های خود را دم کنید. دم کردن آنها به این صورت است که مخزن زیرین دستگاه را تقریبا با دو لیوان آب پر نموده و در قسمت بالایی قهوه آسیاب شده را بریزید و آن را روی اجاق گاز با حرارت کم قرار داده و تا به جوش آمدن آن صبر کنید و سریعاً آن را از روی اجاق بردارید. اما در بعضی مواقع ممکن است شما دستگاه قهوه جوش در منزل نداشته باشید و به همین علت می توانید با استفاده از شیرجوش پودر قهوه و آب سرد را با هم مخلوط نموده و بگذارید به جوش بیاید و بعد از آن بلافاصله آن را از روی حرارت بردارید تا خراب نشود.

4. بعد از اینکه قهوه را به خوبی دم کردید، باید شیر و فوم آن را آماده کنید. نحوه گرفتن فوم شیر به این شکل بوده که در ابتدا شیر مورد احتیاج خود را در یک شیرجوش بریزید و آن را بر روی حرارت کم قرار دهید و هنگامی که نزدیک به جوشیدن آن بود بلافاصله آن را از روی اجاق بردارید تا شیر سر نرود. مقداری که برای تزئین کردن روی موکا احتیاج دارید را در یک ظرف تمیز نگه دارید. در واقع دستگاه فرنچ اینگونه است که می توانید شیر گرم شده خود را درون آن قرار دهید و آن را تا نیمه پر کنید و با استفاده از دسته آن و بالا و پایین کردن کف شیر مورد احتیاج خود را تهیه کنید. در مواقعی که دستگاه فرنچ نداشتید می توانید با استفاده از همزن دستی کف شیر را به خوبی بگیرید.

5. در مرحله آخر نوبت به تزئین کردن و سرو قهوه موکا می رسد. در این مرحله لیوان و یا فنجانی را که انتخاب نموده اید را با کمی سس شکلاتی تزئین کنید. سپس قهوه آماده شده و شیر را درون فنجان قرار دهید و در آخر فوم شیری را که گرفته بودید را بر روی آن بریزید. بعلاوه شما می توانید برای تزئین بیشتر کافی موکا خود از دارچین و خامه و بعلاوه وانیل بهره ببرید.

نکات مهم در هنگام تهیه موکاچینو

در هنگام تهیه و سرو قهوه موکاچینو شما می توانید به جای مواد اصلی از دیگر مواد نیز بهره ببرید و به همین علت بهتر است به آنها توجه بیشتری داشته باشید تا در هنگام نبود مواد اصلی بتوانید از آنها بهره ببرید. بعضی از این نکات شامل:

1. بعضی از افراد قهوه موکاچینو را با طعمی تلخ دوست دارند؛ به همین علت اگر شما هم به این نوع قهوه علاقه دارید می توانید شکلات تلخ را جایگزین پودر شکلات نموده و آن را با کمی آب مخلوط کنید و بگذارید به جوش بیاید و آن را به کافی موکا اضافه کنید.

2. بهتر است از قهوه اسپرسو بهره ببرید؛ چرا که از طعم تندی برخوردار بوده و مزه خاصی را به موکاچینو می دهد، اما اگر به آن علاقه ای ندارید، می توانید از قهوه های دمی که تلخی کمی دارند بهره ببرید.

3. اگر قهوه موکاچینو را به صورت گرم میل نمی کنید، می توانید بعد از آماده شدن آن را به مدت 10 دقیقه در یخچال بگذارید تا سرد شود و بعد میل نمایید.

4. اگر به خامه برای تزئین کردن کافی موکا تمایل ندارید، می توانید بستنی را جایگزین آن کنید که طعم بی نظیری را به موکاچینو شما خواهد داد.

5. در بعضی مواقع ممکن است افراد زمان کافی برای آماده کردن یک موکای چند لایه را نداشته باشند و مایلند آن را سریع آماده نمایند؛ به همین علت شما در آن مواقع می توانید پودر قهوه را با کمی آب مخلوط نموده و آن را بر روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید بعد از آن سریعا شیر را گرم نموده و موادی مانند شکلات را به آن اضافه کنید تا کاملا با یکدیگر مخلوط شوند. شکر و خامه و قهوه آماده شده را درون یک ظرف بر روی اجاق قرار دهید و آنها را خیلی سریع هم بزنید تا غلیظ شوند بعد از آن تمامی مواد را درون فنجان ریخته و میل کنید.

خواص قهوه

قهوه یکی از محبوب ترین نوشیدنی های دنیا است که در بسیاری از کشورها به شکل روزانه مصرف می شود و تأثیرات بسیاری روی سلامتی دارد. قهوه به علت اینکه حاوی کافئین است، می تواند عملکرد مغز را تقویت کند. کافئین باعث می شود تا مغز به صورت موقتی انرژی بیشتری دریافت نموده و افزایش تمرکز و توجه را تجربه کند. بعلاوه، بعضی مطالعات نشان داده اند که مصرف معتدل قهوه می تواند بهبود حافظه و عملکرد شناختی را نیز در پی داشته باشد.

مصرف قهوه می تواند خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت نوع دو را کاهش دهد. برای بیماران مبتلا به سرطان پروستات و سینه، مصرف قهوه می تواند به بهبود علائم بیماری و کاهش خطر عود بیماری یاری کند.

مصرف قهوه در کنترل وزن و متابولیسم موثر است. قهوه حاوی کافئین است که می تواند سطح انرژی را در بدن افزایش داده و عملکرد متابولیسم را بهبود دهد. از آنجایی که، مصرف قهوه اشتها را کاهش داده و سطح اشباعی را در بدن بالا می برد؛ به همین جهت تاثیر زیادی در کنترل وزن دارد. نوشیدن قهوه قادر است خطر ابتلا به بیماری کبد چرب را نیز کاهش دهد.

یکی از تأثیرات مهم قهوه، افزایش فعالیت ورزشی است. با مصرف قهوه قبل از ورزش، افراد می توانند تمریناتشان را با قدرت و انرژی بیشتری انجام دهند. به علاوه، مصرف قهوه قبل از ورزش می تواند بهبود عملکرد ورزشی را نیز به همراه داشته باشد. یکی از مزایای مصرف قهوه قبل از ورزش، افزایش استقامت ورزشی است. به عبارت دیگر، مصرف قهوه می تواند به ورزشکاران یاری نماید تا بیشترین ظرفیت استقامتی خود را در طول تمرینات ورزشی به کار بگیرند.

به طور خاص، مصرف قهوه قبل از ورزش می تواند بهبود عملکرد در ورزش های استقامتی مانند دویدن، دوچرخه سواری، قایق رانی و بعلاوه ورزش های مقاومتی در باشگاه و ورزش های متناوب مانند فوتبال و راگبی را به همراه داشته باشد.

قهوه به علت خواص محرکی که دارد، از اثرات تقویت نماینده خلق و خو برخوردار است. ماده فعال اصلی قهوه کافئین است، یک محرک طبیعی که با مسدود کردن گیرنده های آدنوزین در مغز عمل می نماید و منجر به افزایش هوشیاری و بهبود خلق و خو می شود. به علاوه کافئین می تواند فراوری و انتشار انتقال دهنده های عصبی تقویت نماینده را بیشتر کند. این اثرات به خاطر افزایش سطح هورمون های سرتونین و دوپامین در مغز است.

با این حال، مصرف زیاد قهوه می تواند به مسائل خواب و اضطراب منجر شود. برترین راه برای استفاده از خواص قهوه، مصرف معقول و متعادل آن است. توجه داشته باشید که مصرف قهوه نباید به عنوان تنها روش برای کنترل وزن استفاده شود. برای رسیدن به وزن سالم و پایدار، مصرف ترکیبی از مواد غذایی سالم، ورزش منظم و مصرف متعادل قهوه و دیگر نوشیدنی ها مهم است.

تفاوت قهوه روبوستا با عربیکا

ترکیبات شیمیایی دانه های قهوه عربیکا و روبوستا با یکدیگر متفاوت هستند. به طور کلی، دانه های قهوه عربیکا دارای اسید کلروژنیک بیشتری هستند که باعث می شود طعم آن به مراتب شیرین تر باشد. در حالی که دانه های قهوه روبوستا اسید کافئیک بیشتری دارد که طعم آن را تلخ تر می نماید. بعلاوه، دانه های قهوه روبوستا از کمترین مقدار روغن برخوردار هستند که منجر می شود در تهیه قهوه، این دانه ها کمتر ترش شوند.

دانه های قهوه عربیکا و روبوستا از نظر شکل ظاهری با هم تفاوت دارند. شکل دانه های قهوه عربیکا بیضی یا بندانگشتی است که در بخش مرکزی آن، یک شکاف ظاهری وجود دارد. در حالی که دانه های قهوه روبوستا دارای شکل کروی و بدون شکاف هستند. بعلاوه، دانه های قهوه روبوستا در مقایسه با دانه های قهوه عربیکا بزرگ تر هستند.

دانه های قهوه عربیکا و روبوستا در محیط رشد با یکدیگر متفاوت هستند. دانه های قهوه عربیکا در ارتفاعات بالا و در منطقه ها با آب و هوای مرطوب فراوری می شوند. در حالی که فراوری دانه های قهوه روبوستا در ارتفاعات کمتر و در منطقه ها با آب و هوای گرم و خشک انجام می شود. بعلاوه، دانه های قهوه روبوستا به علت مقاومت بیشتر در برابر آفات و بیماری ها، در محیط هایی که شرایط کشت سخت تری دارند، بهتر جواب می دهند.

با توجه به ویژگی های طعمی و عطری قهوه ربوستا و عربیکا، افراد می توانند برای خودشان نوعی از قهوه را انتخاب نمایند که برترین گزینه برای سلیقه و احتیاجهایشان باشد.

تفاوت بین قهوه عربیکا و قهوه روبوستا، در صنعت قهوه بسیار مهم است. در حالی که هر دو نوع قهوه دارای ویژگی های منحصربه فردی هستند، اما تفاوت های آن ها به شکل قابل توجهی در قیمت، مزه، عطر و طعم قهوه تاثیر می گذارد.

یکی از اصلی ترین تفاوت های قهوه عربیکا و قهوه روبوستا، در محتوای کافئین آن هاست. مقدار کافئین قهوه روبوستا در مقایسه با قهوه عربیکا بیشتر است. بنابراین، افرادی که در پی مقدار بیشتری انرژی هستند، قهوه روبوستا را ترجیح می دهند.

علاوه بر این، قهوه عربیکا دارای مزه و عطری ملایم تر و شیرین تر است، در حالی که قهوه روبوستا مزه و عطری تلخ تر و قوی تر دارد. به همین علت، بسیاری از افراد، به مزه و عطری ملایم تر و شیرین تر در قهوه علاقه دارند که در این صورت، قهوه عربیکا برترین انتخاب برای آن هاست.

در نهایت، تفاوت بین قهوه عربیکا و قهوه روبوستا در قیمت آن ها نیز قابل توجه است. قهوه عربیکا به علت کمیابی و کیفیت بالای آن، گران تر از قهوه روبوستا است. بنابراین، در صورتی که قیمت برای شما مهم است، قهوه روبوستا برترین گزینه برای شماست.

سخن پایانی

قهوه موکا امروزه به عنوان یکی از معروف ترین و برترین نوشیدنی ها در دنیا شناخته شده که به همین علت افراد بسیاری از آن استفاده خواهند کرد. این نوشیدنی به علت گرم بودن آن، اغلب در فصل های سرد از آن استفاده می شود اما افرادی که به نوع گرم آن علاقه ای ندارند، می توانند آن از نوع سرد آن استفاده نمایند. دانه های قهوه موکا در کشور اتیوپی و یمن به عمل می آید و به وسیله آن به دیگر کشور ها نیز رسیده است. این دانه ها به علت عطر و طعم خاکی که در خود دارند در میان افراد از محبوبیت بالایی برخوردار هستند که این باعث شده که به عنوان برترین نوشیدنی شناخته شود.

منبع: تاپ تراول
انتشار: 25 مهر 1403 بروزرسانی: 25 مهر 1403 گردآورنده: italyro.ir شناسه مطلب: 2529

به "قهوه موکا + طرز تهیه آن به سبک کافی شاپ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قهوه موکا + طرز تهیه آن به سبک کافی شاپ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید