طعم های خیال انگیز در سرزمین شفق های قطبی

به گزارش تور ایتالیا ارزان، خبرنگاران/خراسان رضوی کشور سوئد که از کشورهای منطقه شمال غربی اروپا و ناحیه اسکاندیناوی است که طعم ویژه غذاهای این منطقه می تواند گردشگرانی که به آن جا سفر می نمایند را با تجربه ای متفاوت از طعم ها رو به رو کند. با اینکه کشورهای اسکاندیناوی و مخصوصا سوئد را با غذاهای دریایی و انواع ماهی می شناسند اما طعم های دیگری که در این کشور وجود دارند، برای گردشگران بسیار ارزشمند خواهند بود.

طعم های خیال انگیز در سرزمین شفق های قطبی

همانطور که گفته شد به دلیل ویژگی جغرافیایی سوئد ماهی و غذاهای دریایی نقش مهمی در آشپزی مردم این کشور دارند و با اینکه غذاهای این کشور در دیگر کشورهای منطقه اسکاندیناوی نیز سر می شود اما در سوئد گردشگران می توانند غذاهایی با طعم کاملا متفاوت را که با سبک و سیاق خاصی طبخ شده اند را بچشند.

وسوسه جانسون، راگمانک، گراولاکس، شاه ماهی، گوبرورا، تست اسکاگن،کنل بوله، نان زعفرانی سوئدی از جمله غذاهای معروف و محبوب کشور سوئد است که بعضی از آن ها در دیگر کشورها نیز محبوبیت خاصی پیدا نموده و افراد زیادی در دیگر نقاط دنیا تمایل به مصرف غذای سوئدی دارند.

از معروف ترین غذاهای سوئدی می توان به وسوسه جانسون اشاره نمود که اغلب به عنوان غذایی برای جشن کریسمس طبخ و سرو می شود. وسوسه جانسون از ترکیب سیب زمینی خامه ای و ماهی کولی تهیه می شود که مردم بیشتر در سرمای زمستان علاقه به خوردن آن دارند.

نکته جالب در خصوص این غذا نام آن است که از نام خواننده اپرای سوئدی پله جانسون که علاقه شدیدی به غذاهای مختلف داشت و به همین دلیل به شکم گرد نیز معروف بود، گرفته شده است. در این غذا سیب زمینی های خلال شده به همراه خامه و ماهی کولی در فر طبخ می شود که ظاهر بسیار وسوسه انگیزی مخصوصا برای سیب زمینی دوستان دارد.

یکی دیگر از غذاهای محبوب مردم سوئد راگمانک نام دارد که نوعی پنکیک سیب زمینی است که در کنار آن گوشت پرخ نموده طعم دار شده نیز سرو می شود. راگمانک نیز از غذاهایی است که مردم سوئد بیشتر در فصل زمستان تمایل به خوردن آن دارند اما در تمام فصول سال این غذا در تمام رستوران های سوئد قابل سفارش است.

گفته می شود که مردم سوئد از سیب زمینی های تازه برداشت شده استفاده نمی نمایند به همین دلیل است که غذاهایی با پایه سیب زمینی بیشتر در زمستان طبخ می شوند. همانطور که گفته شده راگمانک نوعی پن کیک سیب زمینی است است که در کره سرخ شده و با گوشت و لینگون بری سوئدی سرو می شود.

گراولاکس از غذاهایی است که گفته می شود به فرهنگ غذایی سوئد وارد شده و اصالتی فرانسوی دارد که در سوئد در پخت آن کمی تغییرات ایجاد شده است. این غذا طی مدتی کوتاه توانسته به یکی از پرهوادارترین غذاهای مردم سوئد تبدیل شود به گونه ای که گردشگران با توجه به محبوبیت گراولاکس حتما به امتحان طعم آن ترغیب خواهند شد.

گراولاکس، ماهی سالمون طعم دار شده است که به صورت لایه های نازک برش خورده به همراه مقداری جعفری، سیب زمینی و همچنین سس خردل سرو می شود که می تواند برای افرادی که به ماهی علاقه دارند و این غذا را برای اولین بار امتحان می نمایند خاطره هیجان انگیزی باقی بگذارد.

همانطور که گفته شد سوئد به غذاهای دریایی و سرو ماهی شهرت دارد به همین دلیل شاه ماهی یکی از غذاهای مطرح در این کشور به حساب می آید که هر سوئدی روشی خاص برای طبخ آن به کار می گیرد. بعضی شاه ماهی ها را دودی می نمایند و بعضی از آن ها برای ترشی استفاده می نمایند.

البته شاه ماهی ها بسته به اینکه از دریای بالتیک و یا از دریای اطلس گرفته شده باشند شیوه پخت متفاوتی دارند. ماهی های دریای بالتیک را اغلب با آرد سوخاری پوشانده و سرخ می نمایند، اما ماهی های اطلس را معمولا در سس های گوناگون ترشی می اندازند.

ترشی شاه ماهی طعم های مختلفی دارد که از جمله آن می توان به پیاز، سیر، شوید و خردل اشاره نمود که بیشتر همراه سیب زمینی، خامه ترش و گاهی تخم مرخ پخته شده نیز سرو می شود و طعمی متفاوت را با خود همراه دارد.

گوبرورا نیز از دسته غذاهای دریایی سوئد است که مردم این منطقه از آن به عنوان یک غذای همه چیز تمام یاد می نمایند و تعصب خاصی نسبت به آن دارند. این غذا با ماهی کولی به همراه تخم مرغ طبخ و در خاتمه بر روی یک نان سیاه سرو می شود.

گفته می شود که گوبرورا به دلیل محبوبیت زیاد در بین مردم سوئد به غذای جشن نیز شهرت دارد و در هر زمانی از شب یا روز که فردی در سوئد گوبرورا بخواهد می تواند به راحتی آن را تهیه نموده و میل کند. گوبرورا غذایی است که گردشگران به واسطه تعریف زیاد مردم سوئد از آن حتما آن را امتحان خواهند کرد.

از غذاهایی با ظاهر هوس انگیز و گران در سوئد باید به تست اسکاگن اشاره نمود. اسکاگن از موادی چون میگو، شوید، سس مایونز، لیمو و کمی خاویار تهیه می شود که ظاهر بسیار جذابی دارد. گفته می شود این غذا توسط فردی به نام توره رتمن که صاحب بعضی از رستوران های استکهلم بوده، ابداع شده است.

گفته می شود رتمن نام این غذا را در یک سفر دریایی و زمانی که به در خط ساحلی دانمارک بوده اند از روی اسم بندر ماهیگیری این منطقه انتخاب نموده است و از آن موقع غذای رتمن به همین نام شهرت پیدا نموده است.

سوئدی ها اما در کنار غذاهای دریایی به خوراکی های شیرین و به نوعی شیرینی های متفاوت نیز علاقه بسیار دارند و کنل بوله یکی از شیرینی هایی است که در سوئد بسیار هوادار دارد. سوئدی ها از کنل بوله به عنوان خوراکی ملی خود یاد می نمایند.

این شیرینی محبوب از خمیر نان گندم با دارچین، زعفران و وانیل تهیه می شود، مواد گفته شده در نان و شیرینی پزی سوئد بسیار مورد استفاده قرار می گیرند و گفته می شود قدمتشان به زمان اولین تجارت وایکینگ ها با استانبول باز می شود. چشیدن طعم این شیرینی جذاب به همراه قهوه در کافه های سوئد مطمئنا یکی از فراموش نشدنی ترین خاطرات را برای گردشگران و مسافران به این منطقه رقم خواهد زد.

نان زعفرانی سوئدی از دیگر شیرینی های پرهوادار سوئدی هاست که در تمام مهمانی ها و دورهمی های سوئدی پخته و سرو می شود. البته باید گفت که نان دارچینی (کنل بوله) و نان زعفرانی از محبوب ترین شیرینی ها در سوئد هستند که در مراسم های ویژه مثل کریسمس، سال نو و هالووین حضور پررنگی دارند.

منبع:

theculturetrip.com

www.nordicchoicehotels.com

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 28 اسفند 1399 بروزرسانی: 28 اسفند 1399 گردآورنده: italyro.ir شناسه مطلب: 1685

به "طعم های خیال انگیز در سرزمین شفق های قطبی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طعم های خیال انگیز در سرزمین شفق های قطبی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید