طرز تهیه کیک تولد شکلاتی با دستوری سریع و آسان
به گزارش تور ایتالیا ارزان، کیک و طرز تهیه آن برای بیشتر افراد یک چالش بزرگ به شمار میرود؛ چرا که همه در پی راهی آسان برای تهیه کیک هستند و البته بزرگ ترین دغدغه بیشتر افراد در تهیه کیک، ندانستن طرز تهیه کیک و نبود فر است. اما واقعیت این است که برای تهیه کیک کافی است یک هم زن دستی و چند قلم مواد داشته باشید تا بتوانید خیلی سریع دست به کار پخت کیک اسفنجی بدون فریا کیک های مشابه آن شوید. حتی در صورت در دسترس بودن فر دیگر کیک تولدتان را در منزل تهیه کنید. اگر می خواهید دست به کار شوید، با ما همراه باشید تا طرز تهیه کیک تولد شکلاتی را به شما بگوییم.
مواد لازم برای تهیه کیک شکلاتی
مواد لازم | مقدار مورد احتیاج |
کره | 400 گرم |
شکر | دو فنجان |
تخم مرغ | چهار عدد |
آرد ساده | 225 گرم |
آرد چندمنظوره | یک فنجان |
کاکائو | یک فنجان |
جوش شیرین | یک دوم قاشق چای خوری |
شیر | یک فنجان |
پودر قهوه فوری | دو قاشق چای خوری |
آب جوش | یک سوم فنجان |
طرز تهیه کیک تولد شکلاتی
1. مخلوط کردن مواد و آماده کردن قالب
شما در اولین مرحله از طرز تهیه کیک تولد شکلاتی ضروری است با یاری هم زن برقی کره و شکر را در یک کاسه بزرگ خوب بزنید تا با یک دیگر مخلوط شوند. سپس تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کنید و هم بزنید. بعد از این که این مواد خوب مخلوط شدند نوبت اضافه کردن آرد ساده و همه منظوره به همراه پودر کاکائو، شیر و جوش شیرین به صورت متناوب به دیگر مواد است. فراموشتان نگردد که مواد را خوب هم بزنید.
در ادامه فر را در دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید و به سراغ آماده کردن قالب کیک بروید؛ قالب 20 سانتی متری را بعد از چرب کردن، با کاغذ روغنی بپوشانید. آن ها را کنار بگذارید و بقیه مراحل پخت را انجام دهید.
نکاتی برای چرب کردن کیک قالب کیک و آماده کردن مواد
- کره و شکر را آن قدر هم بزنید که کرم رنگ گردد.
- تخم مرغ ها را هر بار بعد از اضافه کردن، خوب با هم زن بزنید.
- در این مرحله دقت داشته باشید که مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند.
- با چرب کردن قالب کیک، از چسبیدن مایه کیک به اطراف جلوگیری می کنید پس حتما قالب را خوب چرب کنید.
- در صورت نداشتن کاغذ روغنی می توانید از کاغذ سفید بهره ببرید؛ آن را داخل قالب گذاشته و برش دهید، سپس آن را با فرچه روغنی کمی چرب کنید.
2. آماده کردن کردن قهوه فوری
قهوه را به همراه آب جوش در یک ظرف مناسب حل نموده و به خمیری که بالا درست نموده بودیم اضافه کنید و تا زمانی که خوب مخلوط گردد، آن را با هم زن بزنید. حال نوبت آن است که مایه را به صورت مساوی در قالب های از قبل چرب شده بریزید.
نکته برای ریختن مواد کیک در قالب
- احتیاج است بعد از ریختن مایه کیک در قالب ها، سطح آن را با پشت قاشق یا لیسک صاف کنید.
- بعد از ریختن مایه کیک در قالب ها، آن ها را چندبار به زمین بزنید تا هوای اضافه آن آن خارج گردد.
3. پختن کیک در فر
بعد از ریختن مایه کیک در قالب، آن را در فر از قبل گرم شده بگذارید. یک ساعت زمان دهید تا کیک در آن دما به خوبی پخته گردد. ضروری است بعد از پختن و بیرون آوردن کیک، اجازه دهید که کیک خنک گردد.
نکاتی برای پخت کیک
- کیک را روی توری سیمی بگذارید و اجازه دهید به مدت پنج دقیقه استراحت کند.
- سیخ چوبی یا چنگال را در میانه کیک فرو نموده و بیرون بیاورید، اگر چیزی به کیک نچسبیده بود، کیک شما آماده است.
- اگر بعد از بیرون آوردن سیخ چوبی، کمی مایه کیک به آن چسبیده بود، بهتر است کمی دیگر به آن موقع دهید تا خوب پخته گردد.
- مراقب باشید کیک بیش از حد پخته نگردد؛ چرا که خشک و غیرقابل خوردن می گردد.
طرز تهیه فراستینگ شکلاتی
1. درست کردن خامه شکلاتی برای فراستینگ
برای فراستینگ کیک شکلاتی تولد باید در یک کاسه مناسب خامه شکلاتی تهیه کنید. برای این کار شکر و کره را با هم زن بزنید تا رنگ آن تغییر کند؛ در اصطلاح کم رنگ گردد. در ادامه کم کم شکر را اضافه کنید. دقت داشته باشید بعد از هربار اضافه کردن، آن را خوب هم بزنید. در ادامه پودر کاکائو و شیر را هم اضافه کنید و تا یک دست شدن کامل مواد خوب با یکدیگر مخلو ط شان کنید. اکنون خامه شکلاتی شما آماده است.
2. آماده کردن لایه های کیک و فراستینگ کیک شکلاتی تولد
کیک پخته شده را با یاری چاقوی دندانه دار به دو لایه مساوی تقسیم کنید. یک لایه را در ظرف سروتان قرار دهید و روی آن را یک چهارم خامه شکلاتی پخش کنید، این کار را آن قدر تکرار کنید که لایه های کیک و خامه شکلاتی تمام گردد. کیک خود را با اسمارتیز می توانید تزئین کنید. اگر دوست دارید می توانید طرز تهیه کیک شکلاتی با اسمارتیز را هم در کتاب کاله مطالعه کنید. نوش جان!
نکاتی برای تهیه کیک تولد
همان طور که دیدید درست کردن کیک تولد کار چندان سختی نیست اما برای پختن کیک تولد خوب است به جزئیات و فوت وفن های آن هم خوب دقت کنید.
- کیک شکلاتی تولد را می توانید با اسمارتیز، میوه، چیپس شکلات و کیت کت و انواع بیسکویت تزئین کنید. اگر دوست داشته باشید، می توانید روش های تزئین کیک شکلاتی تولد را در کتاب کاله بخوانید.
- یکی از نکات دیگری که برای تهیه هر کیکی خوب به آن دقت کنید این است که برای جلوگیری از سفت شدن کیک، از لیسک بهره ببرید و خمیر را به آرامی هم بزنید.
- اگر طرز تهیه این کیک برایتان آسان بود، می توانید طرز تهیه کیک شکلاتی با گردو سوییسی و طرز تهیه کیک شکلاتی ساده را هم امتحان کنید.
- برای فراستینگ کیک خود می توانید از گاناش شکلاتی، خامه شکلاتی خانگی، ترافل و رنگ های خوراکی بهره ببرید. اگر دوست دارید که طرز تهیه گاناش شکلاتی را بدانید می توانید آن را در کتاب کاله مطالعه کنید.
- اگر می خواهید رنگ پایه کیک تان تیره تر گردد از کاکائو با کیفیت بهره ببرید و برای داشتن کیکی با طعم تلخ می توانید اسپرسو را جایگزین قهوه فوری کنید.