طرز تهیه سوپ بدون مرغ؛ خوشمزه، مقوی و مناسب گیاهخواران
به گزارش تور ایتالیا ارزان، سوپ یکی از غذاهای مقوی و راحت الهضم است که در هر فصلی هواداران خاص خود را دارد. بسیاری برای تهیه آن از مرغ یا گوشت استفاده می نمایند، اما می توان بدون این مواد هم یک سوپ خوشمزه و مغذی تهیه کرد. سوپ بدون مرغ گزینه ای عالی برای گیاهخواران، روزه داران یا افرادی است که در پی غذایی سبک و سالم هستند. در ادامه، طرز تهیه سوپ بدون مرغ را همراه با جایگزین های مناسب برای مرغ به شما آموزش می دهیم.

مواد لازم برای طرز تهیه سوپ بدون مرغ
- هویج 2 عدد (خردشده)
- سیب زمینی 1 عدد میانه (نگینی خردشده)
- پیاز 1 عدد میانه (ریز خردشده)
- سیر 2 حبه (رنده یا خردشده)
- گوجه فرنگی یا رب 2 عدد میانه (رنده شده)
- عدس قرمز ½ پیمانه
- جو پرک یا برنج ½ پیمانه
- زردچوبه 1 قاشق چای خوری
- پودر زنجبیل ½ قاشق چای خوری
- نمک و فلفل سیاه به اندازه لازم
- آب لیمو تازه 2 قاشق غذاخوری
- آب یا عصاره سبزیجات 5 پیمانه
طرز تهیه سوپ بدون مرغ
1. آماده سازی مواد اولیه
ابتدا تمام مواد اولیه را آماده کنید. پیاز را به صورت ریز خرد کنید بعد سیر را رنده یا خرد کنید. هویج و سیب زمینی را به شکل نگینی خرد کنید. گوجه فرنگی ها را هم رنده کنید یا از پوره گوجه آماده استفاده کنید. عدس قرمز را بشویید و کنار بگذارید. اگر از جو پرک یا برنج استفاده می کنید، آن را هم بشویید.
2. تفت دادن پیاز و سیر
یک قابلمه مناسب را روی حرارت میانه قرار دهید. اندازه کمی روغن داخل قابلمه بریزید. پیاز خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی گردد. سپس سیر را اضافه کنید و حدود یک دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر آن آزاد گردد. این مرحله به طعم دار شدن پایه سوپ یاری می نماید.
3. اضافه کردن سبزیجات و ادویه ها
هویج و سیب زمینی را به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید. پس از اینکه سبزیجات کمی نرم شدند، زردچوبه، فلفل سیاه و پودر زنجبیل را اضافه کنید. همه مواد را با هم مخلوط کنید تا عطر ادویه ها آزاد گردد و طعم های مختلف در هم ترکیب شوند.
4. اضافه کردن گوجه فرنگی و حبوبات
گوجه فرنگی رنده شده یا رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و حدود 5 دقیقه اجازه دهید بجوشد تا طعم خامی آن گرفته گردد. پس از این زمان، عدس قرمز و جو پرک (یا برنج) را به قابلمه اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید. این مرحله باعث غنی تر شدن سوپ می گردد و حبوبات پروتئین و بافت خوبی به آن می دهند.
5. اضافه کردن آب یا عصاره سبزیجات
اکنون پنج پیمانه آب یا عصاره سبزیجات را به قابلمه اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید، سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید سوپ آرام بجوشد. این مرحله برای به دست آوردن طعم های عمیق تر لازم است.
6. پختن سوپ و غلیظ شدن آن
در این مرحله، در قابلمه را نیمه باز بگذارید و اجازه دهید سوپ حدود 45 تا 60 دقیقه بپزد. گاهی سوپ را هم بزنید تا ته نگیرد. اگر غلظت سوپ زیاد شد، اندازهی آب جوش اضافه کنید. این زمان پخت به مواد زمان می دهد تا طعم ها به خوبی در هم ترکیب شوند و سوپ به غلظت دلخواه برسد.
7. چاشنی زدن و سرو کردن
در 10 دقیقه آخر، نمک و آب لیمو را اضافه کنید. سوپ را در ظرف موردنظر بریزید و با جعفری خردشده یا نان تست شده سرو کنید. این مرحله طعم نهایی سوپ را کامل می نماید و آن را آماده سرو می سازد.
نکات تکمیلی برای تهیه سوپ بدون مرغ
سوپ بدون مرغ می تواند گزینه ای سبک و مغذی برای کسانی باشد که در پی یک وعده غذایی سالم و گیاهی هستند. با استفاده از سبزیجات، حبوبات، و ادویه جات مختلف می توانید طعمی دلپذیر و متنوع ایجاد کنید که به راحتی برای هر ذائقه ای قابل تنظیم است.
استفاده از عصاره سبزیجات در سوپ
عصاره سبزیجات (که معمولاً شامل ترکیب سبزیجاتی مثل پیاز، هویج، کرفس و گیاهان معطر است) می تواند طعم سوپ شما را به طور چشمگیری ارتقا دهد. این عصاره ها به خصوص اگر به طور خانگی تهیه شوند، طعم های طبیعی و تازه ای به سوپ می دهند. برای استفاده از عصاره آماده، کافی است 1 یا 2 قاشق از آن را به آب در حال جوش سوپ اضافه کنید.
استفاده از شیر یا خامه در سوپ سبزیجات
استفاده از شیر یا خامه در سوپ سبزیجات می تواند بافتی کرمی و طعمی لطیف به آن ببخشد. اگر در پی سوپی غلیظ و خوش طعم هستید، افزودن اندازه کمی شیر یا خامه در مراحل پایانی پخت، می تواند انتخابی عالی باشد. شیر باعث می گردد طعم مواد اولیه متعادل تر گردد، در حالی که خامه، سوپ را غلیظ تر و خامه ای تر می نماید.
برای گزینه ای سبک تر، می توانید از انواع شیر گیاهی مانند شیر بادام یا نارگیل استفاده کنید که علاوه بر طعم متفاوت، برای افراد دارای عدم تحمل لاکتوز هم مناسب است. طرز تهیه سوپ شیر و قارچ غلیظ را در کتاب کاله بخوانید.
البته اگر وگان هستید هم می توانید انواع سوپ بدون گوشت و شیر را تهیه کنید. طرز تهیه سوپ گیاهی (وگان) با شیر نارگیل را هم قبلا در کتاب کاله با جزییات مرور نموده ایم.
تنوع در سبزیجات سوپ بدون مرغ و گوشت
یکی از برترین ویژگی های سوپ بدون مرغ این است که می توانید آن را مطابق با فصل ها و ذائقه های مختلف خود تنظیم کنید. مثلا در فصل تابستان، می توانید از کدو سبز، گوجه فرنگی های تازه یا فلفل دلمه ای رنگی استفاده کنید. در فصل پاییز و زمستان، سبزیجاتی مانند کدو حلوایی برای سوپ کدو حلوایی، کلم پیچ و چغندر طعم های عالی به سوپ می دهند و آن را مغذی تر می نمایند.
راه غلیظ شدن سوپ
اگر می خواهید سوپ شما غلیظ تر و کرمی تر گردد ظاهری مثل سوپ جو رستورانی پیدا کند، آرد یا نشاسته ذرت برترین گزینه ها هستند. به جای اضافه کردن اندازه زیاد آرد می توانید آن را در اندازهی آب سرد حل نموده و سپس به سوپ اضافه کنید تا به طور یکنواخت غلظت پیدا کند. این روش بعلاوه یاری می نماید تا سوپ دانه دانه نگردد.
تنظیم نمک سوپ
از آنجا که نمک در طعم دهی به سوپ بسیار مؤثر است، بهتر است آن را در آخرین مرحله اضافه کنید تا بتوانید طعم نهایی سوپ را کنترل کنید. بعلاوه اگر از عصاره یا کنسروهای آماده استفاده می کنید، حتماً باید در نظر داشته باشید که ممکن است آن ها دارای نمک زیادی باشند، بنابراین نمک را با دقت اضافه کنید.
فریز کردن سوپ بدون مرغ
سوپ های گیاهی معمولا به خوبی فریز می شوند و می توانید به مدت چند هفته از آن ها استفاده کنید. برای فریز کردن، سوپ را در ظروف فریزر با در محکم ذخیره کنید و برای گرم کردن آن، بهتر است آن را شب قبل از مصرف از فریزر خارج نموده و در یخچال بگذارید تا یخ آن باز گردد. سپس آن را به آرامی روی حرارت گرم کنید.
افزودن پروتئین گیاهی
پروتئین گیاهی به خصوص برای کسانی که گیاه خوار هستند، ارزش غذایی سوپ را بالا می برد. نخود، لوبیا یا توفو مواد عالی برای افزودن به سوپ هستند. نخود و لوبیا علاوه بر این که پروتئین زیادی دارند، به سوپ بافت خاصی می دهند که برای بسیاری از افراد مجذوب کننده است. توفو هم در سوپ های سبزیجات طعم خوبی به همراه دارد و به خصوص برای کسانی که می خواهند از پروتئین بدون چربی بهره ببرند، مناسب است.
این نکات می توانند به شما یاری نمایند تا سوپ بدون مرغ خود را به طور کامل تر و مجذوب کننده تری تهیه کنید. بعلاوه با اضافه کردن انواع سبزیجات، حبوبات یا پروتئین های گیاهی، می توانید سوپ را مطابق با رژیم غذایی و سلیقه خود تنظیم کنید.
منبع: کتاب کاله