تاثیر تغذیه بر اثربخشی واکسن کرونا

به گزارش تور ایتالیا ارزان، بیماری همه گیر کووید 19 چالش هایی را برای خود و خانواده ها از نظر جسمی و روحی به همراه دارد و مطالعات متعدد نشان می دهد که تغذیه تاثیر مقرون به صرفه و در عین حال قابل توجهی بر نتایج واکسیناسیون دارد و می تواند اثر واکسن را بهبود بخشد.

تاثیر تغذیه بر اثربخشی واکسن کرونا

به گزارش خبرنگاران از موسسه سلامت و بهداشت عمومی کشور، افراد مبتلا به نقص ایمنی یا بیماری زمینه ای بیشتر در معرض ابتلا به کرونا هستند و سوءتغذیه و چاقی از عوامل تهدیدنماینده افزایش مرگ و میر در طی بیماری همه گیر کووید 19 هستند و در طولانی مدت هر دو به طور بالقوه می توانند اثر واکسن را تضعیف نمایند.

تغذیه سالم به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری می نماید و برعکس فقدان یک رژیم غذایی سالم می تواند منجر به تضعیف ایمنی ذاتی و اکتسابی گردد و فرد را مستعد ابتلا به عفونت کند. با این وجود می توان با اصلاح کمبود های تغذیه ای، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرد. ارتباط سیستم ایمنی با دریافت کافی بعضی از ویتامین ها و موادمعدنی مانند روی، آهن، سلنیوم و غیره شناخته شده است.

سوء تغذیه می تواند کیفیت پاسخ ایمنی به واکسیناسیون را به ویژه در جمعیت های آسیب پذیر تحت تاثیر قرار دهد. یک رژیم غذایی متعادل و سالم می تواند سیستم ایمنی را قوی و جلوگیری از بروز بیماری های مزمن و عفونت ها را تضمین کند.

مطالعات نشان می دهد در افراد مسن که پنج وعده یا بیشتر میوه و سبزیجات یا مکمل های ویتامین ای (E) مصرف نموده اند، پاسخ بهتری نسبت به واکسن ها و ذخیره های آنتی بادی وجود دارد. پلی فنول ها ریزمغذی هایی هستند که به طور طبیعی در گیاهان وجود دارند و به عنوان آنتی اکسیدان عمل می نمایند.

مطالعات اجرا شده حاکی از آن است که مصرف طولانی مدت پلی فنول ها به دلیل خواص ضد التهابی، افراد را در برابر بیماری های قلبی عروقی و دیابت محافظت می نماید.

مطالعه ای دیگر نقش روی و سلنیوم را در تنظیم سیستم ایمنی در مدیریت کووید 19 نشان می دهد. همچنین یک مطالعه مروری که تاثیر ویتامین دی (D) در پاسخ به واکسن آنفلوآنزا را آنالیز نموده نشان داد پاسخ واکسن به عفونت تنفسی در افراد دچار کمبود ویتامین دی ضعیف است.

متخصصان بهبود سبک زندگی و داشتن رژیم غذایی غنی از مواد مغذی برای بهبود پاسخ های ایمنی را پیشنهاد می نمایند.

کرونا، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه های انتقال آن عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می نمایند، افراد علاوه بر پرهیز از دست دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه ضروری است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده نمایند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه نامه های بهداشتی همچون استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی توصیه شده است.

در ایران واکسیناسیون سالمندان علیه ویروس کووید 19 شروع شده است.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 29 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 29 اردیبهشت 1400 گردآورنده: italyro.ir شناسه مطلب: 1800

به "تاثیر تغذیه بر اثربخشی واکسن کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تاثیر تغذیه بر اثربخشی واکسن کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید