برسد به دست آقای محمدرضا گلزار
به گزارش تور ایتالیا ارزان، اگر قضاوت کردن دیگران را شغل به حساب بیاوریم، می گردد گفت که افزایش نرخ بیکاری چیزی جز یک حرف گزاف نیست. خیلی از ما ساعات زیادی از روز را به قضاوت دیگران می پردازیم؛ آن هم به بدترین شکل ممکن.
بله؛ آقای محمدرضا گلزار! حق با شماست. خیلی از ما ساعات زیادی از روز را به قضاوت دیگران می پردازیم؛ فرقی هم ندارد که مرد باشیم یا زن، تحصیل نموده باشیم یا نباشیم، بزرگ باشیم یا کوچک، معروف باشیم یا نباشیم، حتی اگر مجری یک مسابقه تلویزیونی پرمخاطب هم باشیم، اصلا از ما بعید نیست که خودمان را روی جایگاه یک قاضی تصور کنیم.
شما راست می گویید آقای گلزار که اگر به قضاوت مردم بنشینیم، دیگر زمانی برای دوست داشتن آنها نخواهیم داشت اما موضوع اینجاست که خود شما تنها دقایقی پس از اینکه این جملات را با لبخندی ملیح از پشت قاب تلویزیون به ما یادآور شدید، خودتان نقضش کردید.
چند وقتی می گردد که محمدرضا گلزار سوپراستار سینمای ایران، اجرای یک مسابقه تلویزیونی با عنوان برنده باش را برعهده گرفته است؛ اجرایی که از شبکه سوم سیما پخش می گردد اما شامگاه 27 مهرماه این برنامه تلویزیونی با موضوع قضاوت روی صحنه رفت و این در حالی است که آقای مجری دقایقی درباره قبیح بودن قضاوت کردن برای مخاطبان صحبت کرد.
او در دقیقه هجدهم این برنامه خطاب به مخاطبان در سخنانی مطرح نمود: اگر قضاوت کردن دیگران را شغل به حساب بیاوریم، می گردد گفت که افزایش نرخ بیکاری چیزی جز یک حرف گزاف نیست. خیلی از ما ساعات زیادی از روز را به قضاوت دیگران می پردازیم؛ آن هم به بدترین شکل ممکن.
اما تنها حدود 5 دقیقه از این جملات آغشته به نصیحت گذشته بود که گلزار خلاف حرفی که زده بود، عمل کرد. ماجرا از این قرار بود که شرکت کننده برنامه که یک آقا بود، نتوانست به یکی از پرسش ها پاسخ دهد و ترجیح داد از حاضران در سالن برای پیدا کردن پاسخ صحیح یاری بگیرد. پرسش مطرح شده هم این بود: تشک مبارزه جودو و کاراته را چه می گویند؟
پس از اینکه حاضران پاسخ درست یعنی تاتامی را انتخاب کردند، آقای گلزار با لحنی سرشار از اطمینان و قاطعانه گفت: با اینکه تعداد خانم های حاضر در سالن از آقایان بیشتر است اما 86 درصد پاسخ درست را انتخاب کردند!
محمدرضا گلزار آنقدر به جمله کوتاهی که گفت، ایمان داشت که حتی این موضوع را به حالت مزاح و شوخی هم بیان نکرد زیرا او معتقد بود خانم ها توانایی پاسخ دادن به این سوال را ندارند یا اینکه با خودش فکر نموده است چون سوال درون مایه ورزشی دارد پس خانم ها حتما درباره آن اطلاعی ندارند.
این در حالی است که این برنامه تلویزیونی به صورت زنده هم روی آنتن نرفته بود و امکان جبران اشتباه وجود داشت اما آقای مجری و سایر عوامل برنامه انقدر گفتن این جمله برایشان عادی جلوه نموده بود که حتی این جمله را در زمان پخش حذف نکردند.
آقای محمدرضا گلزار! شما در برنامه تلویزیونی تان پیش داوری کردید. می دانید پیش داوری یعنی چه؟ یعنی پافشاری بدون دلیل و غیر قابل اثبات فلسفی یا تجربی. می دانید پیش داوری ریشه در کجا دارد؟ ریشه در یک عقیده شخصی دارد که باعث می گردد انسان به راحتی حرف بی دلیل یا بدون دلایل کافی را نه تنها بپذیرد بلکه روی آن پافشاری هم داشته باشد.
آن شب شما در عمق چشم های ما زل زدید و گفتید که قضاوت کار خوبی نیست. ما هم حرف شما را پذیرفتیم چون کاملا درست گفتید اما ای کاش شما هم خودتان به واژه های قضاوت و پیش داوری عمیقا فکر کنید تا آن چیزی که نویسنده برنامه در اختیارتان قرار می دهد را صرفا برای ما دیکته نکنید.
خبرنگاران - سهیلا صدیقی
منبع: خبرگزاری ایسنا