اینجا قبرستان متجاوزین انگلیسی است
به گزارش تور ایتالیا ارزان، مجله مهر: بوشهری ها سالهاست که تابلویی را بالای قبرستان انگلیسی ها نصب نموده اند که آن را قبرستان متجاوزین انگلیسی نام گذاری نموده اند. قبرستانی که یادآور روزهای استعمارگری انگلیس در جنوب ایران و شجاعت مردم بوشهر است. در معرفی این قبرستان آمده است: این قبرستان برای سربازان انگلیسی است که بیشتر آن ها در نبرد با سرهنگ باقرخان تنگستانی و رئیس علی دلواری کشته شده اند.

اگر علاقمند به دریافت بهترین خدمات ویزای دانشجویی انگلیس هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم ویزای تحصیلی انگلیس، با دریافت مشاوره رایگان از مجربترین تیم مهاجرتی انگلستان، بهترین مسیر را به سوی دانشگاه های انگلیس انتخاب کنید.
این قبرستان را اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان بوشهر در سال 79 در لیست آثار ملی ایران قرار داده است؛ این در حالی است که این مقبره حالا کم کم در حال تغییر کاربری به منطقه مسکونی است. بر اساس عکس های قدیمی این قبرستان، زمانی صلیب های بزرگی بالای مقبره ها وجود داشته که اکنون هیچ اثری از آن یافت نمی گردد. امروز در قبرستان انگلیسی ها تنها چند قطعه سنگ شکسته دیده می گردد که خار و خاشاک، زباله و اجساد حیوانات و پرندگان آن را در بر گرفته، قبرها تبدیل به باغچه شده اند و تنها سنگ نبشته روی یکی از قبرها باقی مانده است.
رئیس علی دلواری کیست؟
رئیس علی فرزند رئیس محمد در سال 1261 در دهستانی از توابع بوشهر به جهان آمد. رئیس علی بعد از این که قوای انگلیس بوشهر را به تصرف خود درآوردند، به مقابله با تجاوزگران پرداخت. پس از اشغال بوشهر، نیروهای انگلیسی قصد تصرف دلوار را می نمایند. محلی که پیش از آن، چند بار سربازان انگلیسی به آنجا یورش برده و هر بار طعم تلخ شکست را چشیده بودند.
رییس علی همراه با یاران خود، علیه اشغالگران وارد نبرد شده و نیروهای متجاوز که نزدیک به پنج هزار نفر بودند را تار و مار می کند. قیام مردم تنگستان به رهبری وی هفت سال طول کشید و در این مدت دلیران تنگستانی دو هدف عمده را دنبال می کردند: پاسداری از بوشهر، دشتستان و تنگستان به عنوان منطقه سکونت خود و جلوگیری از حرکت قوای بیگانه به درون مرزهای ایران و در نتیجه دفاع از استقلال وطن.
جنگ دلیران تنگستان به رهبری رئیس علی تا شهریور 1294 ادامه پیدا کرد و انگلیسی ها نتوانستند او و یارانش را شکست دهند. رئیس علی در سال 1294 در محلی به نام تنگک صفر توسط فردی نفوذی به نام غلام حسین تنگکی، از پشت سر هدف گلوله نهاده شد و در سن 33 سالگی کشته شد. پیکر او را بنابر وصیتش، در جوار حرم علی بن ابیطالب در وادی السلام دفن شده است.
منبع: خبرگزاری مهر