آیا گوگل پیکسل 6 آیفون دنیای اندروید خواهد بود؟
به گزارش تور ایتالیا ارزان، از زمانی که اولین بار شاهد انتشار شایعه هایی درباره گوشی های سری پیکسل 6 بودیم حدود یک ماهی می گذرد. جان پراسر که یکی از افشاگران معروف حوزه فناوری به تعداد میرود تصاویری را هم از این گوشی ها منتشر کرد که به لطف آن ها توانستیم نمایی از شاید بتوان گفت زیباترین پرچم داران سال 2021 را مشاهده کنیم. سری پیکسل 6 که شامل یک مدل استاندارد و احتمالا پرو می شود قرار است برای رقابت با گوشی های آیفون 13 راهی بازار شوند تا بدین ترتیب این گفته که بعد از 13 سال یک آیفون قرار است در دنیای اندروید متولد شود به حقیقت بپیوندد. اما قطعا در رابطه با این ادعا حرف ها و نقدها زیادی وجود دارد که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.
در رابطه با گوشی های سری پیکسل 6 خبرهای زیادی منتشر شده است. گوگل معمولا عادت داشته زمانی که چندین ماه تا رونمایی از محصولاتش به جای مانده، خبرها و رندرهایی را پیرامون آن ها مطرح کند اما در رابطه با پیکسل های تازه این اتفاق کمتر یا بهتر است بگوییم اصلا رخ نداد و اندکی دیرتر از انتظار، انتشار شایعه ها و خبرهای مربوطه آغاز شد. با این حال این رخ داد و با توجه به آن ها می توانیم به این نتیجه برسیم که گوگل با سری پیکسل 6 صراحتا در تلاش است جهت اپل و گوشی های آیفون را در دنیای اندروید در پیش بگیرد.
جان پراسر اما روز گذشته بار دیگر جزئیاتی را در رابطه با این گوشی ها منتشر کرد که شامل اطلاعاتی راجع به تعیینات فنی آن ها می شود. به صورت کلی باید انتظار داشته باشیم پیکسل 6 رقیبی برای آیفون 13 و پیکسل 6 پرو رقیبی برای آیفون 13 پرو یا پرو مکس باشد. شاید قبلا هم پرچم دارهای گوگل با پرچم دارهای اپل مقایسه می شدند اما این بار اوضاع فرق می کند چون پیکسل ها اندکی خاص هستند؛ در واقع بهتر است بگوییم، خیلی خاص!
سخت افزار گوشی های سری پیکسل 6
در رابطه با سیستم دوربین بکار رفته در گوگل پیکسل 6 پرو پیش از این هم خبرهایی منتشر شده بود که با اطلاعات دریافتی از سوی جان پراسر، دانسته هایمان در این زمینه تثبیت می شوند و می توان بیشتر به آن ها اعتماد کرد. این طور که به نظر می رسد، در گوشی های تازه گوگل (حداقل نمونه پرو)، پردازنده سفارشی 5 نانومتری به نام قلب تپنده حضور خواهد داشت که وظیفه ساخت آن بر عهده سامسونگ است که منطقی هم هست؛ گوگل با کمک هیچ شرکت دیگری نمی توانست با اپل وارد رقابت شود و همین همکاری هم تعیین نیست آیا نتیجه بخش باشد یا خیر.
صحبت از سامسونگ که شد باید به این نکته هم اشاره داشته باشیم که گویا این شرکت در حال کار روی پردازنده ای با نام رمز Slide است که در توضیحات آن به تراشه ای از اگزینوس اشاره شده. به احتمال زیاد این همان پردازنده سفارشی Whitechapel است که گوگل قصد دارد در پیکسل ها از آن استفاده کند. پردازنده ای که از لحاظ معماری مشابه اگزینوس 2100 به کار رفته در سری گلکسی S21 خواهد بود اما گویا از لحاظ قدرت پردازشی و گرافیکی، مشابه اسنپدراگون 870، مدل اورکلاک شده اسنپدراگون 865 پلاس است. بدین ترتیب پیکسل 6 پرو در بهترین حالت، اندکی بهتر از پرچم دارهای سال گذشته خواهد بود و از پرچم دارهای امسال ضعیف تر است. مگر اینکه گوگل چون سازنده نرم افزار و سخت افزار است، مانند اپل بهینه سازی های فراوانی انجام دهد.
لازم به ذکر است تراشه اسنپدراگون 870 از 8 هسته بهره می برد که شامل 1 هسته از نوع Cortex-A77 با فرکانس 3.2 گیگاهرتز، 3 هسته از همان نوع با فرکانس 2.4 گیگاهرتز و 4 هسته از نوع Cortex-A55 با فرکانس 1.8 گیگاهرتز می شود. از طرفی اسنپدراگون 888 نه تنها از لحاظ لیتوگرافی پیشرفته تر است (5 در مقابل 7)، بلکه از لحاظ فناوری و نوع هسته هم شرایط بهتری دارد (1 هسته از نوع Cortex-X1 با فرکانس 2.84 گیگاهرتز، 3 هسته از نوع Cortex-A78 با فرکانس 2.4 گیگاهرتز و 4 هسته از نوع Cortex-A55 با فرکانس 1.8 گیگاهرتز). بنابراین طبیعی است از لحاظ عملکرد پردازشی و گرافیکی، پیکسل ها ضعیف تر از سایر پرچم دارها باشند.
اگر گوگل بتواند هماهنگی خوبی بین سخت افزار و نرم افزار پدید بیاورد، با توجه به اینکه اندروید 12 هم سیستم عامل فوق العاده سریع و بهینه ای شده و از لحاظ کیفیت و امنیت هم در شرایط بسیار خوبی واقع شده است، می تواند در کنار یک سخت افزار قدرتمند، تجربه کم نظیری از کار با سیستم عامل اندروید را در اختیار کاربران قرار دهد؛ به خصوص در مقایسه با پیکسل 5 که با پردازنده اسنپدراگون 765G که یک میان رده به تعداد میرود راهی بازار شده بود.
البته پیکسل 5 اصلا گوشی بدی نبود؛ از سرعت عملکرد گرفته تا قابلیت های نرم افزاری، این گوشی توانایی خوبی داشت اما اگر می خواستیم آن را با بهترین های بازار در سال گذاشته مقایسه کنیم، قطعا این گوشی حرفی برای گفتن نداشت. اگر گوگل فقط از یک پردازنده پرچم دار در آن استفاده می کرد بخش بزرگی از مسائل آن حل می شد چرا که خیلی چیزها نظیر عملکرد پایدار زیر فشار سنگین، تعیینات نمایشگر، عملکرد دوربین و بسکمک موارد دیگر به پردازنده بستگی دارد اما برای پیکسل 5 یک پردازنده نه چندان قدرتمند در نظر گرفته شد تا این محصول از دسته پرچم دارها خارج شود. با این حال به نظر می رسد گوگل بتواند با پیکسل 6 و 6 پرو، بار دیگر با قدرتمندهای بازار رقابت کند.
علاوه بر این ها، پیکسل 6 و پیکسل 6 پرو به احتمال بسیار فراوان در مدل های مختلف با حافظه داخلی 128/256/512 گیگابایت در دسترس قرار می گیرند که البته به نظر می رسد اندازه 512 گیگابایت فقط برای مدل پرو در نظر گرفته خواهد شد. همچنین اندازه حافظه رم که در کنار پردازنده یاد شده قرار خواهد گرفت برای مدل استاندارد 8 و برای مدل پرو 12 گیگابایت خواهد بود که کاملا مناسب یک پرچم دار است.
با توجه به تازهترین خبرهایی که منتشر شده، گویا پیکسل 6 و پیکسل 6 پرو قرار است به دو نمایشگر با تعیینات متفاوت مجهز شوند. در مدل استاندارد پنلی با وضوح 1080P و در مدل پرو هم پنلی با وضوح 1440P را شاهد خواهیم بود. این خبر را وب سایت 9to5Google منتشر کرده که وب سایت معتبری هم به تعداد میرود. روی نمایشگر پیکسل 6 پرو هم یک حفره نسبتا بزرگ قرار خواهد گرفت که دوربین به کار رفته در آن قادر است با وضوح 4K فیلم برداری کند. همچنین گفته می شود یک فلش LED هم برای دوربین سلفی در نظر گرفته می شود که تا به امروز در رندرها شاهد چنین چیزی نبودیم. اما اضافه شدن چنین قابلیتی که خیلی در بین گوشی های امروزی استفاده نمی شود می تواند بسیار هیجان انگیز باشد.
در رابطه با دوربین های روی پنل پشتی هم حرف خاصی به میان نیامده اما گفته می شود مقدار سنسور آن ها برخلاف سال های گذشته افزایش خواهد داشت. گوگل معمولا سعی می کرد با اعداد بازی نکند و گوشی های خود را با سنسورهایی به بزرگی 8 یا 16 مگاپیکسل راهی بازار می کرد. اما گویا این بار قصد دارد سنسورهای بزرگ تری را حداقل برای مدل پیکسل 6 پرو در نظر بگیرد که گفته می شود سنسور تله فوتوی آن قادر است تا 5 برابر به صورت اپتیکال بزرگ نمایی کند.
همچنین طبق تازهترین خبرهای منتشر شده، گویا دوربین این گوشی حین فیلم برداری با سرعت 60 فریم بر ثانیه، می تواند به اندازه 7 برابر به صورت دیجیتال زوم کند. این در حالی است که نسل گذشته یعنی پیکسل 5 با سرعت 30 و 60 فریم بر ثانیه به ترتیب قادر بود 5 و 3 برابر روی سوژه ها زوم کند که در این بخش پیشرفت بسیار محسوسی را شاهد هستیم. علاوه بر این ها، از لحاظ نرم افزاری هم که گوگل همیشه در این بخش فوق العاده بود، شاهد پیشرفت های زیادی خواهیم بود که متأسفانه فعلا در رابطه با جزئیات این موضوع اطلاعات زیادی در اختیار نداریم.
اندروید 12؛ بزرگ ترین تغییر نرم افزاری اندروید طی چند سال اخیر
هیجان انگیزترین بخش ماجرا، قسمت نرم افزاری است؛ جایی که قطعا اندروید 12 را به نام سیستم عامل پیش فرض شاهد هستیم که بهترین سیستم عامل گوگل تا به امروز بوده و از لحاظ سرعت و کیفیت، در مقایسه با نسخه های قبل بی نظیر است. حالا که پیکسل قرار است پردازنده ای به قدرت اسنپدراگون 870 داشته باشد، طبیعتا تجربه کار با اندروید 12 در این گوشی ها بی نظیر خواهد بود.
طبق معمول، سری پیکسل 6 قرار است اولین گوشی هایی باشند که نسخه رسمی اندروید 12 در آن ها استفاده می شود. این یعنی نسخه رسمی اندروید 12 به همراه سری پیکسل 6 رونمایی می شود. اخیرا هم نسخه بتای این سیستم عامل منتشر شده که به نظر می رسد بیشترین تغییراتی که قرار است در نسخه نهایی باشد، در این نسخه وجود داشت.
تغییراتی که از آن حرف می زنیم شامل شکل ظاهری رابط کاربری، انیمیشن ها، شکل آیکون ها، ویجت ها، منوی تنظیمات، گزینه های فعال/غیرفعال سازی، تصاویر زمینه، تم، رنگ بندی، اپلیکیشن ها، قابلیت های نرم افزاری و بسکمک چیزهای دیگر می شوند. پیش تر هم به بررسی بخشی از قابلیت های اندروید 12 پرداخته بودیم که نشان می داد این نسخه، واقعا یکی از بهترین نسخه های اندروید است که تا به امروز عرضه شده.
سورپرایز ویژه گوگل برای علاقه مندان به اندروید، عملکرد و سرعت اندروید 12 است که گفته می شود کاربران را شگفت زده خواهد کرد. چرا که به نظر می رسد این بار کنترل بیشتری روی اپلیکیشن های در حال اجرا اعمال خواهد شد. از طرفی گوگل به احتمال بسیار فراوان به مدت بیش از سه سال یا در بدترین حالت به مدت سه سال، گوشی های خود را به سیستم عامل تازهتر به روزرسانی خواهد کرد.
سمیر سمات، نایب رییس بخش مدیریت محصولات مربوط به اندروید و گوگل پلی استور، فعالیت های پس زمینه را به دو آدمی تشبیه کرد که گاهی اوقات در یک لحظه با هم حرف می زنند. بدین ترتیب گوشی های میان رده یا اقتصادی و گاهی حتی پرچم دارها، بیشتر از آنچه که باید، وقت صرف پاسخ به نیازهای کاربران می کنند. در نتیجه همین موضوع است که محصولات مبتنی بر سیستم عامل اندروید معمولا کندتر از گوشی های آیفون هستند که به نظر می رسد با سری پیکسل 6 و اندروید 12 دیگر خبری از این مشکل نیست و همه چیز به بهترین شکل ممکن اداره خواهد شد. حال باید شاهد نبرد بین اندروید و iOS باشیم!
5 سال به روزرسانی نرم افزاری تضمینی
چیزی که خیلی جالب است و باعث می شود اقدامات گوگل را در راستای تبدیل شدن به اپل بدانیم، آپدیت نرم افزاری طولانی مدت است که به شخصه آن را یک فاکتور بسیار مهم در خرید یک گوشی هوشمند می دانم. این خبر که گوگل قصد دارد به مدت 5 سال از پرچم دارهای خود پشتیبانی نرم افزاری کند از سوی جان پراسر منتشر شده و به نظر می رسد واقعیت داشته باشد.
علت اصلی اینکه فکر می کنیم این خبر واقعی است این است که در حال حاضر سامسونگ و وان پلاس تمام پرچم دارهای خود را به مدت سه سال به سیستم عامل تازه به روزرسانی می کنند. البته سامسونگ برخی از میان رده های خود را هم تا سه سال پشتیبانی می کند. بنابراین برای شرکتی مثل گوگل که خود سازنده نرم افزار است، اصلا منطقی نیست که سه سال از پرچم دارهای خود پشتیبانی کند. از طرفی برای تبدیل شدن به یک شرکت قدرتمند، پشتیبانی نرم افزاری یک مقوله کاملا مهم است و گوگل اصلا نباید آن را دست کم بگیرد.
اگر این اتفاق واقعا رخ بدهد، یعنی گفته های جان پراسر که معمولا درست هستند، باز هم درست از آب در بیایند، قطعا گوگل به یکی از پیروز ترین شرکت های تولیدکننده گوشی هوشمند تبدیل خواهد شد و حداقل در بازارهایی که گوشی های سری پیکسل 6 به همراه گوشی های آیفون راهی بازار می شوند، کاربران دیگر صرفا به خاطر آپدیت نرم افزاری، سمت آیفون ها نخواهند رفت. چرا که بالاخره در دنیای اندروید هم یک محصول پیدا شده که مثل یک آیفون به مدت 5 سال به دریافت آپدیت های امنیتی و نرم افزاری ادامه می دهد.
جالب است بدانید تا به این تاریخ، هیچ شرکتی به مقدار اپل متعهد به پشتیبانی از گوشی های خود نبوده است و امسال دیدیم که حتی اندازه پشتیبانی از گوشی های این شرکت می تواند به بیش از 5 سال هم برسد! سامسونگ هم این اندازه را از 2 به سه سال افزایش داد که باز هم خوب است اما طبیعتا کافی نیست. این اقدام گوگل که گوشی های خود را تا این مقدار به نسخه تازه اندروید آپدیت کند نه تنها روی اپل بلکه روی شرکت های تولیدکننده گوشی های اندرویدی هم فشار خواهد آورد؛ به خصوص اینکه گوگل بتواند کسب و کار خود را در زمینه سخت افزار توسعه داده و وارد بازارهای بیشتر و بزرگ تر شود.
با این اتفاق، در نهایت کاربران سود خواهند برد. در ادامه به احتمال بسیار زیاد شرکت هایی نظیر نوکیا، موتورولا، شیائومی و… هم به جمع شرکت هایی خواهند پیوست که حداقل سه سال پرچم دارهای خود را آپدیت می کنند. در این بین شاید سامسونگ هم تصمیم بگیرد اندازه سه سال را به چهار یا حتی پنج سال افزایش دهد که بسیار عالی خواهد بود.
البته تمام این ها بیشتر حدس و پیش بینی و در واقع خواسته های ماست که تمایل داریم به واقعیت تبدیل شوند. بسکمک از شرکت ها نظیر همین سامسونگ از پوسته های مختلفی استفاده می کنند که به آن رابط کاربری می گویند. شرکت ها باید بعد از عرضه یک نسخه تازه اندروید، آن را مطابق با پوسته های مورد نظر تغییر دهند و این فرایند بسیار طول می کشد. به همین علت برخی از شرکت ها ترجیح می دهند مدت زمان کمتری را برای پشتیبانی از گوشی های خود در نظر بگیرند. در واقع علت اصلی که اپل تا این مقدار گوشی های خود را پشتیبانی می کند این است که دیگر قابلیت های نظیر رابط کاربری و این جور مسائل وجود ندارد.
با این حال با وجود این چالش ها، اگر گوگل این کار را انجام دهد، جنبه های مثبت بیشتری را شاهد خواهیم بود. حال باید منتظر بمانیم ببینیم آیا واقعا این اتفاق رخ خواهد داد و آیا گوگل واقعا می تواند با سری پیکسل 6 جلوی اپل با گوشی های محبوب آیفون قد علم کند یا خیر. شاید نتوان به پیکسل ها در تمامی بازارها دسترسی داشت، شاید قیمت این گوشی ها گران باشد، اما اگر سیاست های این چنینی اتخاذ شود، سایر شرکت های اندرویدی برای ماندن در کورس رقابت، قطعا عملکرد خود را بهبود می بخشند و آن جاست که همه کاربران سود خواهند برد.
منبع: (2,PhoneArena (1
منبع: دیجیکالا مگ